Waarom een online reputatie tegenwoordig zo belangrijk is

We leven in een tijdperk van sociale media. Op deze sociale media hebben we meer vrienden dan in het echte leven. We kijken steeds meer op onze computerschermen, telefoonschermen en op de schermen van onze iPad. Het lijkt erop alsof er de laatste jaren een fixatie heeft plaatsgevonden die totaal gericht is op de online wereld. Waar het computerspel Second Life nog geen tien jaar geleden bekend werd als een virtuele wereld die een bedreiging vormde op de realiteit, lijkt dit nu opnieuw het geval te zijn, maar dan in de vorm van sociale media en het feit dat op het internet een enorme vrijheid van meningsuiting heerst. Hierdoor kunnen er online verhalen en roddels geplaatst worden die een eigen leven kunnen gaan leiden. Dit betekent dat bij het googlen naar de naam van een specifieke persoon, er informatie zou kunnen verschijnen die niet correct is. Op dat moment ontstaat het probleem dat informatie die hoog in Google verschijnt, niet te verwijderen valt. Of wel?

Ontgooglen

Op de website www.ontgooglen.nl wordt uitgelegd hoe het proces van ontgooglen werkt. Het klinkt wellicht een beetje als iets magisch of onmogelijks, omdat resultaten natuurlijk niet echt kunnen verdwijnen. Wel kunnen de resultaten binnen Google gemanipuleerd worden. Dit wordt gedaan door bedrijven als Universal XS. Dit bedrijf, geleid door Marco Juffermans, zal u helpen wanneer u het benadert om uw online reputatie op te schonen. U zult dan merken dat uw reputatie na verloop van tijd aanmerkelijk verbetert bij een zoekterm naar uw naam.

Online Reputatie Management

Het Online Reputatie Management is klaarblijkelijk een compleet nieuwe branche die erop toeziet dat uw beschadigde online reputatie, maar ook de beschadigde online reputatie van uw bedrijf verbetert en stabiel blijft. Dit proces kan soms enkele maanden duren, maar na deze periode zult u daadwerkelijk merken dat de resultaten bij een zoekterm naar uw naam positief of neutraal blijven.