Lawaai op de werkplek verminderen

De meeste mensen werken graag in een stille en vredige sfeer. Lawaai op de werkplek kan de productiviteit verminderen en je een ongemakkelijk gevoel geven. Dit probleem doet zich vaak voor in een kantoor met een open concept. Je kunt afgeleid worden door de stem van je collega’s. Het grote probleem is dat lawaai niet alleen je prestaties kan verminderen, maar het kan ook je stress verhogen. Om dit probleem op te lossen, wordt aanbevolen om geluidsabsorberende panelen te installeren. Deze panelen zijn er in een breed scala van vormen, maten en ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld een akoestisch wandpaneel, akoestisch plafondpaneel en bureauscherm installeren.

Geluidsabsorberende wandpanelen

Het akoestische wandpaneel is een goede manier om geluid te verminderen. De wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past. Het is echter belangrijk op te merken dat deze panelen alleen effectief zijn in het verminderen van geluid wanneer ze correct en op de juiste plaats zijn geïnstalleerd. Als je kantoor veel open ruimte heeft, helpt het installeren van de panelen om het echo-effect dat door de galm kan worden veroorzaakt, te verminderen. Als je kantoor veel cabines heeft, overweeg dan om deze panelen aan alle kanten te installeren. Het kan dus interferentie van externe bronnen zoals verkeer en bouwplaatsen voorkomen.

Akoestische plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen zijn gemaakt van geluidsabsorberend materiaal dat bovenop bestaande plafonds of wanden wordt geplaatst. Deze panelen zijn effectief voor het verminderen van geluid van boven en onder cabines of kantoren. Het is ideaal voor open ruimtes waar mensen samenwerken in een open ruimte. Geluidsabsorberende plafondpanelen zijn er in verschillende uitvoeringen. sommige hebben gebogen randen, terwijl andere rechte randen hebben, afhankelijk van wat het beste bij je kantoor past. Het kan dus niet alleen het geluid verminderen, maar ook je kantoorruimte verfraaien.

Akoestisch bureauscherm

Akoestische bureauschermen zijn een andere optie om het geluid in je kantoorruimte te verminderen. Deze schermen zien eruit als gewone scherm verdelers, maar ze zijn speciaal ontworpen om geluidsgolven uit verschillende richtingen te absorberen. Ze zijn perfect voor mensen die werken in open kantoren waar er geen fysieke barrière is tussen bureaus of cabines. Ze kunnen ook worden gebruikt als roomdividers in grote vergaderruimten. Het creëert privacy tijdens vergaderingen of presentaties door delen van de ruimte af te schermen met akoestische schermen. Deze schermen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en afwerkingen die passen bij je kantoorinrichting.