Hoe vind je een vacature die bij je past?

Een vacature die aansluit bij je kwaliteiten en wensen is soms lastig te vinden. Een manier om een passende vacature te vinden zou zijn door zelf op zoek te gaan. Ook zou je je bij verschillende uitzendbureaus in kunnen schrijven, dit heeft alleen nadelen. Door dat er op dit moment weinig vacatures aan worden geboden en veel werkzoekende zijn, is de kans klein dat je hierdoor een baan zult vinden. Ook vragen uitzendbureaus vaak hoge vergoedingen waardoor het voor werkgevers vaak niet meer interessant is om zich hier aan te melden. Wat waarschijnlijk de beste manier is om passende technische vacatures te vinden is door te zoeken op internet.

De grote vacatures sites als jobbird en monsterboard kent u waarschijnlijk al, zij hebben vele vacatures open staan op veel verschillende vlakken. Ook bestaan er vacatures sites die zich specialiseren. Continu is er daar bijvoorbeeld 1 van, zij richten zich op techniek. Bij de meeste moet je een profiel aanmaken om te reageren, Continu is hier een uitzondering op. Waar uitzendbureaus de personen voor de opdrachtgever screenen, moeten bedrijven die hun vacatures aanbieden op vacature websites zelf de personen uitnodigen en gesprekken voeren. Dit laatste is zowel voor de geïnteresseerde als de opdrachtgever beter. De slagingskans ligt hier vele malen hoger dan wanneer hier een uitzendbureau tussenkomt.

Tegenwoordig is de modernste manier om techniek vacatures te vinden via Linkedin. Er zijn bedrijven die hier adverteren en het is ook mogelijk om vacatures te zoeken en hierop te reageren. Ook bedrijven kunnen wellicht geschikte personen opzoeken en benaderen. Door de rest van de social media kanalen is het voor de opdrachtgever makkelijk om een beeld te creëren van degene die reageert of die zij gevonden hebben.