De voordelen van flexwerken

Vandaag de dag stappen steeds meer bedrijven en organisaties over op een flexibele werkomgeving. Veel werknemers geven aan het prettig te vinden om niet gebonden te zijn aan een vaste werkplek. Niet alleen dat wordt als pluspunt ervaren, er zijn nog veel meer voordelen van flexwerken op te noemen. Welke voordelen zijn dat en wat voor invloed heeft dat op de sfeer binnen bedrijven en organisaties?

Wat zijn de voordelen van flexwerken?

Flexwerken levert diverse voordelen op. Zo wordt het bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om nieuwe mensen te leren kennen of de band met je collega’s te versterken. Heb je een collega die regelmatig chagrijnig is? Hoe gemakkelijk is het dan om te switchen van werkplek en bij een collega te zitten die wel vriendelijk en gezellig is? Positieve energie is belangrijk als je aan het werk bent en open werkplekken bevorderen dit optimaal.

Flexwerken bevordert de communicatie en sociale interactie

Bij een flexibele werkomgeving wordt er veelal gebruik gemaakt van open werkplekken. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van glazen scheidingswanden of dat er helemaal geen scheidingswanden meer zijn. Dit bevordert een open communicatie en sociale interactie. Het wordt bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om te overleggen. Ideaal natuurlijk als je met een deadline te maken hebt of doelgericht bezig bent.

De voordelen van flexibel ondernemen voor zzp’ers

Juist ook voor zzp‘ers kan een flexibele werkomgeving bijdragen aan een betere omzet. Door gebruik te maken van een flexwerk kom je veel sneller in contact met andere ondernemers. Vind je het thuiswerken maar niets en wil je regelmatig contact hebben met andere inspirerende ondernemers? Dan is het boeken van een flexwerkplek voor flexibel ondernemen natuurlijk een ideale optie. Tegen een kleine vergoeding kun veelal ook koffie drinken of aangeven dat je een lunch wenst in de middagpauze.

Of je nu werkzaam bent als zzp’er of dat je eigenaar bent van een groot bedrijf of dynamische organisatie, flexwerken bevordert de productiviteit en dit is altijd goed voor de omzet!