De geschikte vergaderlocatie vinden

Vergaderen. We vergaderen wat af gedurende een werkweek. Omdat het zo’n belangrijk onderdeel is in het werk, is de vergaderlocatie an sich uitermate belangrijk. Door het doel van de vergadering in gedachten te houden, kan je gerichter op zoek naar een passende vergaderlocatie.

Wat voor vergaderlocatie zoek je?
Tik vergaderlocatie in op internet en je vindt er genoeg. Het internet staat er vol mee. Maar wat zoek je? Welke sfeer wil je creëren? Simpel en zakelijk. Gezellig en informeel. Sjiek en effectief. Variërend van een strak ingerichte kamer, een inspiratiekamer tot een ruimte in een historisch gebouw. Voor iedere setting is tegenwoordig wel een geschikte vergaderlocatie te vinden.

Wat is een goede ligging?
Als je weet in welke ambiance je wil vergaderen, kan je gaan selecteren op de plaats van vergaderen. Moet de vergaderlocatie in Breda centraal gelegen zijn, nabij een station of in het centrum van een stad. Op sommige stations zijn zelfs vergaderruimtes te reserveren. Ontzettend effectief als er snel een zakelijke bespreking moet plaatsvinden waarbij men niet al te veel wil of kan reizen.

Kosten
Zoveel verschillende locaties, zoveel verschillende offertes. Hetgeen je wil uitgeven hangt natuurlijk helemaal af van het soort vergadering. Wordt er een belangrijke deal gesloten of wil je als team nader tot elkaar komen? Misschien is het dan handig om bijvoorbeeld gebruik te maken van een lunch of diner op locatie. Verder verschilt het per locatie of er een koffie- en theearrangement is inbegrepen bij de huur van de ruimte of dat dit afzonderlijk per persoon wordt berekend. Op vrijwel elke locatie bestaat de mogelijkheid tot het huren van een beamer en/ of andere materialen wanneer men bijvoorbeeld iets wil presenteren. Meestal wordt dit vooraf aan je gevraagd maar hou er rekening mee dat ook daar weer kosten aan zijn verbonden. Bij sommige vergaderlocaties wordt vooraf een aanbetaling gevraagd maar pinnen of op rekening behoren ook tot de mogelijkheden.

Kortom, bepaal vooraf wat je wil bereiken met de vergadering en de juiste vergaderlocatie is zo gevonden.